Egyben sült borjúhús
Aránylag gyorsan egy óra alatt egy komoly ünnepi ételt varázsolhatunk az asztalra, a lábosban egyben sült borjúhús és néhány szem krumpli és sárgarépa segítségével.
Hozzávalók
– 1 kg borjúhús
– 1 sárgarépa
– 2 mogyoróhagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– olaj, vaj
– 1 dl fehérbor
– 1 szál kakukkfű
– 1 babérlevél
A lábosban egyben sült borjúhús recept elkészítése
Egy öntöttvas lábosban megmelegítem az olajat és a vajat.
Beleteszem a borjúhúst és minden oldalon enyhén megpirítom, majd kiveszem, félreteszem.
A lábosba beleteszem a négy fele vágott mogyoróhagymákat és a karikákra szeletelt sárgarépát, pár percet pirítom, majd beleteszem a borjúhúst.
Felöntöm a fehérborral és 1 dl vízzel, megsózom, megborsozom és hozzáadom a kakukkfüvet, babérlevelet és héjastól a késsel megszurkált gerezd fokhagymát.
Lefedve kis tűzön kb. 45-60 percet főzöm.
A vége fele tehetünk bele apró, vagy feldarabolt burgonyát köretnek.
Ha megfőtt a hús kivesszem és felszeletelem.
Készíthetünk hozzá egy szószt, egy serpenyőben olajat melegítek, belekeverek egy evőkanál lisztet és egy evőkanál sűrített paradicsomot, felöntöm egy merőkanál főzőlével, majd belekeverem a lábosba.
Készíthetünk hozzá egy szószt, egy serpenyőben olajat melegítek, belekeverek egy evőkanál lisztet és egy evőkanál sűrített paradicsomot, felöntöm egy merőkanál főzőlével, majd belekeverem a lábosba és összefőzöm.