Egyben sült borjúhús

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

borjúhús egybenAránylag gyorsan egy óra alatt egy komoly ünnepi ételt varázsolhatunk az asztalra, a lábosban egyben sült borjúhús és néhány szem krumpli és sárgarépa segítségével.

Hozzávalók

– 1 kg borjúhús

– 1 sárgarépa

– 2 mogyoróhagyma

– 1 gerezd fokhagyma

– olaj, vaj

– 1 dl fehérbor

– 1 szál kakukkfű

– 1 babérlevél

A lábosban egyben sült borjúhús recept elkészítése

Egy öntöttvas lábosban megmelegítem az olajat és a vajat.

Beleteszem a borjúhúst és minden oldalon enyhén megpirítom, majd kiveszem, félreteszem.

A lábosba beleteszem a négy fele vágott mogyoróhagymákat és a karikákra szeletelt sárgarépát, pár percet pirítom, majd beleteszem a borjúhúst.

Felöntöm a fehérborral és 1 dl vízzel, megsózom, megborsozom és hozzáadom a kakukkfüvet, babérlevelet és héjastól a késsel megszurkált gerezd fokhagymát.

Lefedve kis tűzön kb. 45-60 percet főzöm.

A vége fele tehetünk bele apró, vagy feldarabolt burgonyát köretnek.

Ha megfőtt a hús kivesszem és felszeletelem.

Készíthetünk hozzá egy szószt, egy serpenyőben olajat melegítek, belekeverek egy evőkanál lisztet és egy evőkanál sűrített paradicsomot, felöntöm egy merőkanál főzőlével, majd belekeverem a lábosba.

sült borjúszelet      krumplis répás borjúszelet

 

Készíthetünk hozzá egy szószt, egy serpenyőben olajat melegítek, belekeverek egy evőkanál lisztet és egy evőkanál sűrített paradicsomot, felöntöm egy merőkanál főzőlével, majd belekeverem a lábosba és összefőzöm.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW