Egészséges padlizsánkrém egyszerűen
Az egészséges padlizsánkrémhez a padlizsánt általában a sütőben szokták egyben megsütni, ami elég időigényes. Ebben a receptben a padlizsánkrém elkészítése sokkal gyorsabb, 30 perc és egyszerűbb.
Az egészséges padlizsánkrém recept hozzávalói
– 2 közepes padlizsán
– 2 mogyoróhagyma
– 2 paradicsom
– 1 gerezd fokhagyma
– citrom leve
– só, bors
– olívaolaj
Az egyszerű egészséges padlizsánkrém recept elkészítése
A padlizsánokat meghámozom és apró kockákra darabolom, majd egy sütőbe illő serpenyőben kevés olívaolajat és a padlizsánokat beleteszem, ráfacsarok egy kis citrom levet, megsózom, megborsozom, összekeverem, alufóliával lefedem és 210 fokos sütőben 30 percet sütöm.
Ez idő alatt a meghámozott, kimagozott paradicsomokat és a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát serpenyőben összefőzöm, rápréselem a fokhagymát, majd félreteszem.
A megsült padlizsánt és a paradicsomos hagymát egy mixerben összemixelem, ha kell megsózom, megborsozom, és már el is készült az egészséges padlizsánkrém.
Ha kihűlt hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítós kenyérre kenve előételnek, vagy akár vacsorára tálalom a padlizsánkrémet.