Egészben sült báránycomb
Nagyon könnyen elkészíthető báránycomb recept, csak a sütési időre kell odafigyelni, hogy ne legyen túlsült.
Hozzávalók
– 1 báránycomb 1.7 kg
– néhány szál rozmaring
– kakukkfű
– 2 gerezd fokhagyma
– 10 dkg vaj
– só
Az egészben sült báránycomb recept elkészítése
A báránycombot megtisztítom a felesleges zsírtól, megsózom és alaposan bedörzsölöm a vajjal.
A fokhagyma gerezdeket megpucolom, félbevágom, majd beleszurkálom a báránycombba.
Egy sütőbe illő tálba teszem, rászórom a rozmaringot, hozzáöntök egy pohár vizet és 200 fokos előmelegített sütőbe teszem.
Negyedóránként meglocsolom a levével. A fele sütési idő elteltével megfordítom.
A báránycomb sütési ideje általában 15 perc fél kilónként, de ez változhat a báránycomb vastagságától.
Rozésra sütve a legjobb, nem szabad túlsütni.
Ha elkészült a báránycomb akkor 20 percet pihenni hagyom, majd utána szeletelem fel.