Egészben sült báránycomb

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

báránycomb szeletekNagyon könnyen elkészíthető báránycomb recept, csak a sütési időre kell odafigyelni, hogy ne legyen túlsült.

Hozzávalók

– 1 báránycomb 1.7 kg

– néhány szál rozmaring

– kakukkfű

– 2 gerezd fokhagyma

– 10 dkg vaj

– só

Az egészben sült báránycomb recept elkészítése

A báránycombot megtisztítom a felesleges zsírtól, megsózom és alaposan bedörzsölöm a vajjal.

A fokhagyma gerezdeket megpucolom, félbevágom, majd beleszurkálom a báránycombba.

Egy sütőbe illő tálba teszem, rászórom a rozmaringot, hozzáöntök egy pohár vizet és 200 fokos előmelegített sütőbe teszem.

Negyedóránként meglocsolom a levével. A fele sütési idő elteltével megfordítom.

A báránycomb sütési ideje általában 15 perc fél kilónként, de ez változhat a báránycomb vastagságától.

Rozésra sütve a legjobb, nem szabad túlsütni.

Ha elkészült a báránycomb akkor 20 percet pihenni hagyom, majd utána szeletelem fel. 

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW