Darált hússal töltött paradicsom
Töltött paradicsomot készíthetünk szinte akármilyen darált hússal, a legjobb a borjú hússal készült. Ezt a receptet most darált marha hússal készítettük.
Hozzávalók
– 4 paradicsom
– 30 dkg darált marhahús
– 1 tojás
– zsemlemorzsa
– 1 gerezd fokhagyma
– 2 mogyoróhagyma
– metélőhagyma
– só, bors
– olívaolaj
A darált hússal töltött paradicsom recept elkészítése
A paradicsomok tetejét levágom, félreteszem, majd egy kanállal kivájom a paradicsom belsejét. Ezt is félreteszem.
A mogyoróhagymát és a metélőhagymát nagyon apróra szeletelem, belekeverem a darált húsba, belepréselem a fokhagymát, megsózom, megborsozom. Hozzáadom a tojást, alaposan összekeverem.
A tölteléket belehelyezem a kivájt paradicsomokba, a tetejére szórok egy kis zsemlemorzsát, ráhelyezek egy kis vajat, majd ráteszem a a paradicsom sapkáját.
Egy sütőbe illő tálba helyezem a paradicsomokat, hozzáöntöm a kivájt paradicsom húsát, meglocsolom egy kis olívaolajjal, majd 200 fokos előmelegített sütőbe teszem 30 percre.