Cukkinivel töltött paradicsom
Nyáron mikor rengeteg friss zöldség kapható, érdemes néha hús nélküli finom ételeket készíteni, mint a cukkinivel töltött paradicsom, akár ebédre vagy vacsorára. Az alábbi recept is gyorsan könnyen elkészíthető és ajánlott nem csak vegetáriánusoknak is.
A cukkinivel töltött paradicsom recept hozzávalói
– 2 paradicsom
– 1 cukkini
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 evőkanál metélőhagyma
– 1 tojás
– olívaolaj
– 1 evőkanál friss bazsalikom
– 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
– só, bors
A cukkinivel töltött paradicsom elkészítése
A cukkinit megmosom, végeit levágom és nagy lyukú reszelőn lereszelem, egy szűrőbe teszem és a levét kinyomkodom.
A paradicsom fejét levágom és kanállal kiürítem.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megfőzöm a lereszelt cukkinit, hozzáadom a préselt fokhagymát, megsózom, megborsozom.
A tojást megfőzöm lágyra, olyan 4-5 percesre.
Egy tálban összekeverem a cukkinit, a villával szétnyomkodott lágy tojást a friss vékonyra szeletelt bazsalikomot, metélőhagymát és a parmezán sajtot.
A tölteléket beletöltöm paradicsomba és 200 fokos sütőben 10 -15 percet sütöm.