Cukkinis lepény

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

cukkiniA cukkinivel rengeteg változatos étel készíthető, az alábbi cukkinis lepény vagy tócsni receptet nagyon gyorsan elkészíthetjük vacsorára, vagy ebédre egy leves mellé főételként.

A cukkinis lepény hozzávalói

– 2 darab cukkini

– 3 darab közepes burgonya

– 2 gerezd fokhagyma

– 1 tojás

– 2 evőkanál liszt

– 2 evőkanál joghurt

– só, bors

– olaj

A cukkinis lepény recept elkészítése

A cukkinit megmosom, a végeit levágom, ha tudom a származási helyét vagyis ha bió akkor héjastól nagy lyukú reszelőn lereszelem, különben meghámozom. Megsózom és félreteszem.

A krumplit héjastól megfőzöm, majd meghámozom és egy tálban villával szétnyomkodom.

A cukkiniből alaposan kinyomkodom a vizet, majd hozzáadom a préselt krumplihoz, hozzáadom a tojást, hozzákeverem a lisztet, joghurtot, rápréselem a fokhagymát, megsózom, megborsozom. Alaposan összekeverem.

Egy serpenyőben kevés olajat melegítek, majd a cukkinis lepény masszából egy kanál segítségével közepes lepényeket formálok a serpenyőben. Mind a két oldalát megsütöm és kész is a cukkinis lepény.

Hasonló cukkinis receptek

cukkinis quiche

cukkinis terrine

tonhallal töltött cukkini

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám