Cukkinis lepény
A cukkinivel rengeteg változatos étel készíthető, az alábbi cukkinis lepény vagy tócsni receptet nagyon gyorsan elkészíthetjük vacsorára, vagy ebédre egy leves mellé főételként.
A cukkinis lepény hozzávalói
– 2 darab cukkini
– 3 darab közepes burgonya
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 tojás
– 2 evőkanál liszt
– 2 evőkanál joghurt
– só, bors
– olaj
A cukkinis lepény recept elkészítése
A cukkinit megmosom, a végeit levágom, ha tudom a származási helyét vagyis ha bió akkor héjastól nagy lyukú reszelőn lereszelem, különben meghámozom. Megsózom és félreteszem.
A krumplit héjastól megfőzöm, majd meghámozom és egy tálban villával szétnyomkodom.
A cukkiniből alaposan kinyomkodom a vizet, majd hozzáadom a préselt krumplihoz, hozzáadom a tojást, hozzákeverem a lisztet, joghurtot, rápréselem a fokhagymát, megsózom, megborsozom. Alaposan összekeverem.
Egy serpenyőben kevés olajat melegítek, majd a cukkinis lepény masszából egy kanál segítségével közepes lepényeket formálok a serpenyőben. Mind a két oldalát megsütöm és kész is a cukkinis lepény.