Cukkinis diós cake
A cukkinit rengeteg módon fellehet használni, még édes desszert sütemény is készíthető. Az alábbi cukkinis diós cake receptet nagyon könnyű elkészíteni, csak az adagolásokat kell pontosan betartani, akár gyerekekkel is készíthetjük, a cukkinis diós cake receptet.
A cukkinis diós cake recept hozzávalói
– 20 dkg liszt
– 20 dkg cukor
– 25 dkg cukkini
– 1 dl olaj
– 2 tojás
– 1 dl joghurt
– 1 kávéskanál fahéj
– 5 gramm élesztő
– fél kávéskanál szódabikarbóna
– fél kávéskanál só
– 5 dkg dió
A cukkinis diós cake recept elkészítése
A lisztet, sót, fahéjat, élesztőt, szódabikarbonát egy tálban összekeverem.
Egy másik tálban a tojást, cukrot és a joghurtot alaposan összekeverem egy habverővel.
A cukkini két végét levágom, majd lereszelem, alaposan kinyomkodom a levét.
A tojásos cukros keveréket beleöntöm a lisztes tálba, habverővel alaposan összekeverem, majd hozzákeverem a reszelt cukkinit, és az apróra darabolt diót.
Egy cake formába sütőpapírt helyezek és beleöntöm az elkészített cukkinis diós keveréket.
180 fokos előmelegített sütőben 30-40 percet sütöm.
Hegyes kést beleszúrva ellenőrzöm, hogy megsült-e a cukkinis diós cake.