Cukkinis crumble
Cukkinis crumble recept hozzávalói
– 1 kg cukkini
– 2 mogyoróhagyma
– 10 dkg reszelt parmezán sajt
– 15 levél friss szeletelt bazsalikom
– só, bors
– olívaolaj
A morzsához
– 10 dkg vaj
– 10 dkg liszt
– só
A cukkinis crumble recept elkészítése
A cukkinit megmosom, végeit levágom, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem. Egy szűrőbe teszem a levét kinyomkodom.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, bazsalikomot és a cukkinit megsózom, megborsozom és 15 percet főzöm.
Újra egy szűrőbe teszem, hogy a leve lecsurogjon, majd belekeverem a reszelt parmezán sajtot.
Elkészítem a morzsát, a lisztet, vajat és a sót egy salátatálban összedolgozom, míg egy morzsa szerű tésztát kapok.
Egy sütőbe illő tálat kivajazok majd beleteszem a cukkinit, a tetejére a morzsát és 180 fokos előmelegített sütőben 25 percet sütöm, míg megsül a cukkinis crumble.