Cukkinifőzelék
Egész nyáron töménytelen mennyiségű friss cukkinival vannak tele a piacok, érdemes egy jó főzeléket készíteni belőle. Hasonlóan készítjük mint a tökfőzeléket. Legfeljebb annyit változtatok rajta, hogy reszelés helyett vékony karikákra szeletelem a cukkinit.
Hozzávalók a cukkinifőzelék recepthez
– 1 kg cukkini
– 2 db mogyoróhagyma
– kapor
– 2 evőkanál liszt
– 2 dl tejföl
– olívaolaj
A cukkinifőzelék recept elkészítése
A friss zsenge cukkinit megmosom, meghámozom, majd nagy lyukú reszelővel lereszelem. Ha ismerem a cukkini származási helyét, permet mentes bió, akkor nem kell meghámozni.
A vékonyra szeletelt mogyoróhagymát kevés olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a lereszelt cukkinit, megsózom, megborsozom, beleteszem az apróra vágott kaprot és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Egy tálban a tejfölt összekeverem a liszttel és egy kevés vízzel.
15-20 perc főzés után állandó kevergetve beleöntöm a lisztes habarást, újra felforralom és már kész is az egyszerű cukkinifőzelék.
Fasírttal, sült kolbásszal tálalom.