Cukkinifőzelék

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főzelékek

cukkinifőzelék receptEgész nyáron töménytelen mennyiségű friss cukkinival vannak tele a piacok, érdemes egy jó főzeléket készíteni belőle. Hasonlóan készítjük mint a tökfőzeléket. Legfeljebb annyit változtatok rajta, hogy reszelés helyett vékony karikákra szeletelem a cukkinit.

Hozzávalók a cukkinifőzelék recepthez

– 1 kg cukkini

– 2 db mogyoróhagyma

– kapor

– 2 evőkanál liszt

– 2 dl tejföl

– olívaolaj

A cukkinifőzelék recept elkészítése

A friss zsenge cukkinit megmosom, meghámozom, majd nagy lyukú reszelővel lereszelem. Ha ismerem a cukkini származási helyét, permet mentes bió, akkor nem kell meghámozni.

A  vékonyra szeletelt mogyoróhagymát kevés olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a lereszelt cukkinit, megsózom, megborsozom, beleteszem az apróra vágott kaprot és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.

Egy tálban a tejfölt összekeverem a liszttel és egy kevés vízzel.

15-20 perc főzés után állandó kevergetve beleöntöm a lisztes habarást, újra felforralom és már kész is az egyszerű cukkinifőzelék. 

Fasírttal, sült kolbásszal tálalom.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW