Csirkés lencsesaláta
Lencsesalátát készíthetünk maradékokból is, akkor pár perc alatt összehozhatunk egy finom salátát.
Hozzávalók a csirkés lencsesaláta recepthez
– 20 dkg lencse
– 1 babérlevél
– 1 vöröshagyma
– 2 szegfűszeg
– 1 paradicsom
– 1 szelet csirkemell filé ( vagy akármilyen maradék grillcsirke )
– 3 db mogyoróhagyma
– 1 evőkanál almaecet
– 1 evőkanál olívaolaj
– 3 szál petrezselyem
– só, bors
A csirkés lencsesaláta elkészítése
A lencsét leöblítem, és hideg vízben felteszem közepes lángon, hozzáadok egy vöröshagymát megszúrva 2 szegfűszeggel és egy babérlevelet. Ha megfőtt leszűröm, leöblítem és félreteszem.
A csirkemell filét vékony szeletekre darabolom és kevés olajon egy serpenyőben megsütöm.
Egy salátás tálba teszem a leöblített lencsét, hozzáadom a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, a kockákra szeletelt kimagozott paradicsomot és a vékonyra szeletelt petrezselymet.
Hozzáadom az almaecetet és az olívaolajat, megsózom, megborsozom, alaposan összekeverem, majd hozzákeverem a csirke darabokat és már kész is a csirkés lencsesaláta.
Ízlés szerint hozzákeverhetünk egy kávéskanál dijoni mustárt is az ízek fokozására.
Hasonló lencsesaláta receptek