Csirkecsíkok spenótos pennével
Egy gyorsan könnyen elkészíthető recept,ebédre vagy vacsorára, csirkemell csíkok spenótos tésztával.
Hozzávalók a csirkecsíkok spenótos pennével recepthez
2 személyre
– 30 dkg csirkemell filé
– 1 mogyoróhagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 10 dkg spenót
– 15 dkg penne tészta durumlisztből
– 2 dl zöldségleves alap
– repceolaj
– só
A csirkecsíkok spenótos penne recept elkészítése
A csirkemellet vékony csíkokra szeljük és kevés repceolajon addig sütjük, míg kifehéredik.
Öntünk alá 1 dl zöldségleves alapot és ebben pároljuk a csirkemell csíkokat. Ha puha, akkor elforraljuk a maradék levet és kissé megpirítjuk a csirkét.
Míg a csirke készül 1 mogyoróhagymát apróra vágunk és kevés repceolajon megpároljuk. Rápréseljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk megmosott, megtisztított spenótot. Felengedjük 1 dl zöldségleveslével és puhára főzzük, majd a levet elpárologtatjuk.
Közben sós vízben kifőzzük a durum lisztes penne tésztát, leszűrjük és hozzáforgatjuk a spenóthoz.
Tálaláskor a penne tészta tetejére halmozzuk a csirkecsíkokat.