Csicseriborsó püré

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges, Nemzetek konyhája

A csicseriborsó pürét, vagy humuszt fogyaszthatjuk csak magában kenyérre kenve, de főtt, sült húsok mellé köretként is igen jó választás a csicseriborsó püré és ráadásul egészséges. 

Csicseriborsó püré hozzávalói

– 40 dkg csicseriborsó

– 2 gerezd fokhagyma

– 1 citrom

– 1 babérlevél

– csípős pirospaprika

– olívaolaj

A csicseriborsó püré elkészítése

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatom hideg vízbe.

Másnap leöblítem és egy fazékban felteszem főzni a babérlevéllel és egy gerezd fokhagymával kb. másfél két órát. Fele főzési időnél megsózom, megborsozom.

Ha megfőtt szűrőkanállal kiszedem a csicseriborsót, a főzőlét félreteszem. 

Mixerben összemixelem a csicseriborsót, hozzápréselem a gerezd fokhagymát, majd belefacsarom a citrom levét. Hozzáöntök a főzőléből annyit míg megfelelő sűrűségű lesz a csicseriborsó püré.

Kiszedem egy tálba ráöntök egy kis olívaolajat és megszórom a csípős pirospaprikával és kész is a humusz recept.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW