Csicseriborsó püré
A csicseriborsó pürét, vagy humuszt fogyaszthatjuk csak magában kenyérre kenve, de főtt, sült húsok mellé köretként is igen jó választás a csicseriborsó püré és ráadásul egészséges.
Csicseriborsó püré hozzávalói
– 40 dkg csicseriborsó
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 citrom
– 1 babérlevél
– csípős pirospaprika
– olívaolaj
A csicseriborsó püré elkészítése
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatom hideg vízbe.
Másnap leöblítem és egy fazékban felteszem főzni a babérlevéllel és egy gerezd fokhagymával kb. másfél két órát. Fele főzési időnél megsózom, megborsozom.
Ha megfőtt szűrőkanállal kiszedem a csicseriborsót, a főzőlét félreteszem.
Mixerben összemixelem a csicseriborsót, hozzápréselem a gerezd fokhagymát, majd belefacsarom a citrom levét. Hozzáöntök a főzőléből annyit míg megfelelő sűrűségű lesz a csicseriborsó püré.
Kiszedem egy tálba ráöntök egy kis olívaolajat és megszórom a csípős pirospaprikával és kész is a humusz recept.