Csicseriborsó fasírt azaz falafel

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges, Nemzetek konyhája

falafelManapság igen népszerű lett ez a régi mediterrán falafel vagy csicsriborsó fasírt recept, egészséges hús nélküli fasírt nem csak vegetáriánusoknak.

A csicseriborsó fasírt, falafel recept hozzávalói

– 40 dkg csicseriborsó

– 1 közepes vöröshagyma

– 3 gerezd fokhagyma

– 2 evőkanál friss finomra szeletelt koriander 

– 1 evőkanál római kömény

– 1 evőkanál liszt

– 1 teáskanál őrölt csípős paprika

A csicseriborsó fasírt, falafel recept elkészítése

Ha a csicseriborsó nem konzerv akkor egy éjszakára beáztatom, majd másnap leöblítem és egy fazékban felteszem főzni kb 2 óra alatt megfő.

Ha konzervből készítem akkor egy szűrőben leöblítem.

{loadposition maposition468x60}

Egy mixerben összemixelem a csicseriborsót a vöröshagymával, fokhagymával és a fűszerekkel.

Végül belekeverem a lisztet, pogácsa formákat formálok és egy serpenyőben kevés vajon közepes tűzön mind a két oldalán pár perc alatt megsütöm.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW