Csicseriborsó fasírt azaz falafel
Manapság igen népszerű lett ez a régi mediterrán falafel vagy csicsriborsó fasírt recept, egészséges hús nélküli fasírt nem csak vegetáriánusoknak.
A csicseriborsó fasírt, falafel recept hozzávalói
– 40 dkg csicseriborsó
– 1 közepes vöröshagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 2 evőkanál friss finomra szeletelt koriander
– 1 evőkanál római kömény
– 1 evőkanál liszt
– 1 teáskanál őrölt csípős paprika
A csicseriborsó fasírt, falafel recept elkészítése
Ha a csicseriborsó nem konzerv akkor egy éjszakára beáztatom, majd másnap leöblítem és egy fazékban felteszem főzni kb 2 óra alatt megfő.
Ha konzervből készítem akkor egy szűrőben leöblítem.
{loadposition maposition468x60}
Egy mixerben összemixelem a csicseriborsót a vöröshagymával, fokhagymával és a fűszerekkel.
Végül belekeverem a lisztet, pogácsa formákat formálok és egy serpenyőben kevés vajon közepes tűzön mind a két oldalán pár perc alatt megsütöm.