Cseresznyés tejespite – clafoutis

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Desszertek, Nemzetek konyhája

clafoutisEgy könnyen és gyorsan elkészíthető egyszerű tejespite recept cseresznyével,  a cseresznyés clafoutis azaz tejespite bármilyen gyümölccsel készíthetjük.

Hozzávalók a cseresznyés tejespite recepthez

– 75 dkg cseresznye

– 3 tojás

– 10 dkg liszt

– fél zacskó élesztő

– 10 dkg cukor

– 2.5 dl tej

– 1 evőkanél vaj

– 1 zacskó vaníliás cukor

– 1 csipet só

A cseresznyés tejespite – clafoutis recept elkészítése

Egy tálban felverem a tojásokat, hozzáadom a csipet sót és a cukrot, habverővel verem még 5 percet.

Hozzákeverem az élesztőt, a lisztet, majd a felolvasztott vajat és a tejet. Egy palacsintatésztához hasonló állagú masszát készítek.

Kivajazok egy tortaformát, beleteszem a kimagozott cseresznyét, majd ráöntöm a tészta masszát.

180 fokon előmelegített sütőben 45 percet sütöm.

A cseresznyés tejespite mikor megsült meghintem  vaníliás cukorral, és már kész is van egy csodálatos desszert a cseresznyés clafoutis, vagy ahogy a franciák hívják clafoutis aux cerises.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám