Cseresznyés tejespite – clafoutis
Egy könnyen és gyorsan elkészíthető egyszerű tejespite recept cseresznyével, a cseresznyés clafoutis azaz tejespite bármilyen gyümölccsel készíthetjük.
Hozzávalók a cseresznyés tejespite recepthez
– 75 dkg cseresznye
– 3 tojás
– 10 dkg liszt
– fél zacskó élesztő
– 10 dkg cukor
– 2.5 dl tej
– 1 evőkanél vaj
– 1 zacskó vaníliás cukor
– 1 csipet só
A cseresznyés tejespite – clafoutis recept elkészítése
Egy tálban felverem a tojásokat, hozzáadom a csipet sót és a cukrot, habverővel verem még 5 percet.
Hozzákeverem az élesztőt, a lisztet, majd a felolvasztott vajat és a tejet. Egy palacsintatésztához hasonló állagú masszát készítek.
Kivajazok egy tortaformát, beleteszem a kimagozott cseresznyét, majd ráöntöm a tészta masszát.
180 fokon előmelegített sütőben 45 percet sütöm.
A cseresznyés tejespite mikor megsült meghintem vaníliás cukorral, és már kész is van egy csodálatos desszert a cseresznyés clafoutis, vagy ahogy a franciák hívják clafoutis aux cerises.