Cseresznyés omlett
A cseresznye szezonban érdemes kipróbálni ezt az egyszerű különleges desszertet.
Hozzávalók a cseresznyés omlett recepthez
– 25 dkg cseresznye
– 2 dl tej
– 2 tojás
– 2 evőkanál liszt
– 2 evőkanál cukor
– 1 evőkanál cseresznye pálinka
– vaj
A cseresznyés omlett recept elkészítése
A megmosott és kimagozott cseresznyét egy serpenyőben kevés vajon megforgatom öt percen keresztül.
Egy tálban a lisztet a tojás sárgáját, a cukrot és a cseresznye pálinkát alaposan összekeverem, majd apránként hozzákeverem a tejet, habverővel jól felverem, majd hozzákeverem a tojás fehérjét.
A kihűlt cseresznyéket hozzákeverem.
Egy kisebb serpenyőben kevés vajon egy merőkanál rántottát megsütök, majd megfordítom és a másik felét is megsütöm.
A receptben szereplő mennyiség 4 kisebb cseresznyés omlettre elegendő.
Mikor elkészült a cseresznyés omlett még melegen, langyosan tálalom, egy kis porcukorral meghintve.