Cseresznyés omlett

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Desszertek

A cseresznye szezonban érdemes kipróbálni ezt az egyszerű különleges desszertet.

Hozzávalók a cseresznyés omlett recepthez

– 25 dkg cseresznye

– 2 dl tej

– 2 tojás

– 2 evőkanál liszt

– 2 evőkanál cukor

– 1 evőkanál cseresznye pálinka

– vaj

A cseresznyés omlett recept elkészítése

A megmosott és kimagozott cseresznyét egy serpenyőben kevés vajon megforgatom öt percen keresztül.

Egy tálban a lisztet a tojás sárgáját, a cukrot és a cseresznye pálinkát alaposan összekeverem, majd apránként hozzákeverem a tejet, habverővel jól felverem, majd hozzákeverem a tojás fehérjét.

A kihűlt cseresznyéket hozzákeverem.

Egy kisebb serpenyőben kevés vajon egy merőkanál rántottát megsütök, majd megfordítom és a másik felét is megsütöm.

A receptben szereplő mennyiség 4 kisebb cseresznyés omlettre elegendő.

Mikor elkészült a cseresznyés omlett még melegen, langyosan tálalom, egy kis porcukorral meghintve.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám