Citromos borjú húsgombóc

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

Igen egyszerű gyors recept a gyerekek kedvence a citromos borjú húsgombóc.

Hozzávalók

– 50 dkg darált borjúhús

– 1 citrom

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 dl tejföl

– 3 evőkanál petrezselyem

– vaj

– só, bors

A citromos borjú húsgombóc recept elkészítése

A citrom héját egy tálba reszelem, hozzáadom a finom vékonyra szeletelt petrezselymet a darált borjúhúst, rápréselem a fokhagymát, megborsozom, megsózom, majd alaposan összekeverem és végül gombócokat formálok.

Egy serpenyőben vajat melegítek és a borjú húsgombócokat  időnként forgatva megsütöm kb. 10 – 15 perc alatt a nagyságától függően. Ha a borjú húsgombóc megsült kiszedem és félreteszem.

A serpenyőbe belefacsarom a citrom levét, majd ha elpárolgott a leve akkor belekeverem a tejfölt és visszateszem a borjú húsgombócokat megmelegíteni.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW