Citromos borjú húsgombóc
Igen egyszerű gyors recept a gyerekek kedvence a citromos borjú húsgombóc.
Hozzávalók
– 50 dkg darált borjúhús
– 1 citrom
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 dl tejföl
– 3 evőkanál petrezselyem
– vaj
– só, bors
A citromos borjú húsgombóc recept elkészítése
A citrom héját egy tálba reszelem, hozzáadom a finom vékonyra szeletelt petrezselymet a darált borjúhúst, rápréselem a fokhagymát, megborsozom, megsózom, majd alaposan összekeverem és végül gombócokat formálok.
Egy serpenyőben vajat melegítek és a borjú húsgombócokat időnként forgatva megsütöm kb. 10 – 15 perc alatt a nagyságától függően. Ha a borjú húsgombóc megsült kiszedem és félreteszem.
A serpenyőbe belefacsarom a citrom levét, majd ha elpárolgott a leve akkor belekeverem a tejfölt és visszateszem a borjú húsgombócokat megmelegíteni.