Ciderben sült sertéscomb
Mi is valójában a cider, egy almából készült enyhén szénsavas alacsony alkoholtartalmú ital. Angliában, Franciaországban nagy népszerűségnek örvend, de már kezd elterjedni hazánkban is. A konyhában is sokféle módon felhasználható, sütemények, palacsinta készítéshez, most egy finom ciderben, egyben sült sertéscombot fogunk készíteni a cider segítségével.
Hozzávalók a ciderben sült sertéscomb recepthez
– 1 kg sertéscomb
– 3 dl cider
– 4-5 mogyoróhagyma
– 2 evőkanál olívaolaj
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 ág kakukkfű
– 2 darab babérlevél
– 2 evőkanál tejföl
– só, bors
A ciderben sült sertéscomb elkészítése
Egy lábosban olívaolajon pár percet pirítom a hosszában felszeletelt mogyoróhagymát, majd beleteszem az egész sertéscombot és megpirítom minden oldalát.
Megsózom, megborsozom, belepréselem a fokhagymát, beleteszem a kakukkfüvet és a babérlevelet és felöntöm a ciderrel.
Lassú tűzön 70 percet főzöm, a fele főzési időnél megfordítom a sertéscombot.
Ha megfőtt kiveszem a sertéscombot, és belekeverem a tejfölt, majd leveszem a tűzről.
A húst felszeletelem és meglocsolom a cideres szósszal.