Ciderben sült sertéscomb

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

Mi is valójában a cider, egy almából készült enyhén szénsavas alacsony alkoholtartalmú ital. Angliában, Franciaországban nagy népszerűségnek örvend, de már kezd elterjedni hazánkban is. A konyhában is sokféle módon felhasználható, sütemények, palacsinta készítéshez, most egy finom ciderben, egyben sült sertéscombot fogunk készíteni a cider segítségével.

Hozzávalók a ciderben sült sertéscomb recepthez

– 1 kg sertéscomb

– 3 dl cider

– 4-5 mogyoróhagyma

– 2 evőkanál olívaolaj

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 ág kakukkfű

– 2 darab babérlevél

– 2 evőkanál tejföl

– só, bors

A ciderben sült sertéscomb elkészítése

Egy lábosban olívaolajon pár percet pirítom a hosszában felszeletelt mogyoróhagymát, majd beleteszem az egész sertéscombot és megpirítom minden oldalát.

Megsózom, megborsozom, belepréselem a fokhagymát, beleteszem a kakukkfüvet és a babérlevelet és felöntöm a ciderrel.

Lassú tűzön 70 percet főzöm, a fele főzési időnél megfordítom a sertéscombot.

Ha megfőtt kiveszem a sertéscombot, és belekeverem a tejfölt, majd leveszem a tűzről.

A húst felszeletelem és meglocsolom a cideres szósszal.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám