Cézár saláta öntet

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Nemzetek konyhája, Szószok, mártások

Egyszerű, gyorsan elkészíthető Cézár saláta öntet házilag.

A Cézár saláta öntet hozzávalói

– 1 tojás sárgája

– egy fél citrom leve

– egy evőkanál dijoni mustár

– fél gerezd fokhagyma

– egy evőkanál xéres ecet vagy borecet

– reszelt parmezán

– 1 evőkanál tejföl

– repceolaj

– só, bors

A Cézár saláta öntet elkészítése

Egy salátatálba beleteszem a tojás sárgáját, egy evőkanál mustárt, belefacsarom a fél citrom levét, hozzáadom az ecetet, majd belepréselem a fokhagymát. Az egészet alaposan összekeverem.

Habverővel állandóan kevergetve apránként hozzáadom az olajat. 

Megsózom, megborsozom.

Végül belekeverem a tejfölt és ízlés szerinti mennyiségű parmezán sajtot.

Tálalásig hűtőben tartom, az állagát elég jól megőrzi, de ne tároljuk 48 óránál hosszabb ideig.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW