Cézár saláta öntet
Egyszerű, gyorsan elkészíthető Cézár saláta öntet házilag.
A Cézár saláta öntet hozzávalói
– 1 tojás sárgája
– egy fél citrom leve
– egy evőkanál dijoni mustár
– fél gerezd fokhagyma
– egy evőkanál xéres ecet vagy borecet
– reszelt parmezán
– 1 evőkanál tejföl
– repceolaj
– só, bors
A Cézár saláta öntet elkészítése
Egy salátatálba beleteszem a tojás sárgáját, egy evőkanál mustárt, belefacsarom a fél citrom levét, hozzáadom az ecetet, majd belepréselem a fokhagymát. Az egészet alaposan összekeverem.
Habverővel állandóan kevergetve apránként hozzáadom az olajat.
Megsózom, megborsozom.
Végül belekeverem a tejfölt és ízlés szerinti mennyiségű parmezán sajtot.
Tálalásig hűtőben tartom, az állagát elég jól megőrzi, de ne tároljuk 48 óránál hosszabb ideig.