Cézár saláta öntet

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Nemzetek konyhája, Szószok, mártások

Egyszerű, gyorsan elkészíthető Cézár saláta öntet házilag.

A Cézár saláta öntet hozzávalói

– 1 tojás sárgája

– egy fél citrom leve

– egy evőkanál dijoni mustár

– fél gerezd fokhagyma

– egy evőkanál xéres ecet vagy borecet

– reszelt parmezán

– 1 evőkanál tejföl

– repceolaj

– só, bors

A Cézár saláta öntet elkészítése

Egy salátatálba beleteszem a tojás sárgáját, egy evőkanál mustárt, belefacsarom a fél citrom levét, hozzáadom az ecetet, majd belepréselem a fokhagymát. Az egészet alaposan összekeverem.

Habverővel állandóan kevergetve apránként hozzáadom az olajat. 

Megsózom, megborsozom.

Végül belekeverem a tejfölt és ízlés szerinti mennyiségű parmezán sajtot.

Tálalásig hűtőben tartom, az állagát elég jól megőrzi, de ne tároljuk 48 óránál hosszabb ideig.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám