Céklás lepény
Lepényt, tócsnit általában burgonyából, néha cukkiniből készítjük, de érdemes kipróbálni az alábbi különleges igen egészséges fogyókúrás cékla tócsni vagy lepény receptet.
Hozzávalók
– egy 25-30 dkg-os nyers cékla
– 20 dkg liszt
– 2 dl tejföl
– 2 tojás
– 10 dkg reszelt sajt
– 10 dkg kecskesajt
– 10 darab dió
– 10 szál metélőhagyma
– só, bors
A céklás lepény, tócsni recept elkészítése
A céklát meghámozom, lereszelem, majd félreteszem.
A tojásokat felverem, belekeverem a tejfölt, majd hozzákeverem a lisztet, a ledarált diót, reszelt sajtot, a vékonyra szeletelt metélőhagymát, belemorzsolom a kecskesajtot. Megsózom, megborsozom, majd hozzákeverem a reszelt céklát.
Egy sütőlapra sütőpapírt teszek és egy 8 cm-es körforma segítségével rárakosgatom a lepény masszát, kb. 1 cm-es vastagságban.
200 fokos előmelegített sütőben 20 percet sütöm.
A céklás lepény, tócsni kiváló aprósütemény aperitif mellé vagy délutáni teázáshoz.