Céklás lepény

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges

céklás lepényLepényt, tócsnit általában burgonyából, néha cukkiniből készítjük, de érdemes kipróbálni az alábbi különleges igen egészséges fogyókúrás cékla tócsni vagy lepény receptet.

Hozzávalók

– egy 25-30 dkg-os nyers cékla

– 20 dkg liszt

– 2 dl tejföl

– 2 tojás

– 10 dkg reszelt sajt

– 10 dkg kecskesajt

– 10 darab dió

– 10 szál metélőhagyma

– só, bors

A céklás lepény, tócsni recept elkészítése

A céklát meghámozom, lereszelem, majd félreteszem.

A tojásokat felverem, belekeverem a tejfölt, majd hozzákeverem a lisztet, a ledarált diót, reszelt sajtot, a vékonyra szeletelt metélőhagymát, belemorzsolom a kecskesajtot. Megsózom, megborsozom, majd hozzákeverem a reszelt céklát.

cékla tócsni massza

Egy sütőlapra sütőpapírt teszek és egy 8 cm-es körforma segítségével rárakosgatom a lepény masszát, kb. 1 cm-es vastagságban.

cékla lepény

200 fokos előmelegített sütőben 20 percet sütöm.

A céklás lepény, tócsni kiváló aprósütemény aperitif mellé vagy délutáni teázáshoz.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám