Cékla főzési ideje

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Zöldségek főzési, párolási ideje

A cékla igen egészséges, fogyasztható nyersen is, de ha megakarjuk főzni akkor több főzési mód között válogathatunk. Főzhetjük kuktában, sós forró vízben, vagy a sütőben. Vásárláskor a kisebb kemény darabokat válasszuk.

A cékla főzése kuktában

A kuktában való főzés a legideálisabb, a vitaminok és ásványi sók nem vesznek el.  A céklát megmossuk és 30 perc alatt megfőzzük a kuktában.

A cékla főzése vízben

Sós ecetes forró vízben legalább egy órát főzzük.

A főzési idő változik a cékla nagyságával.

A cékla sütése sütőben

Ha van időnk érdemes sütőben sütni a céklát.

Megmossuk, megtöröljük és alufóliába csavarjuk, majd 180 fokos előmelegített sütőben 60 – 90 percet sütjük.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW