Cékla főzési ideje
A cékla igen egészséges, fogyasztható nyersen is, de ha megakarjuk főzni akkor több főzési mód között válogathatunk. Főzhetjük kuktában, sós forró vízben, vagy a sütőben. Vásárláskor a kisebb kemény darabokat válasszuk.
A cékla főzése kuktában
A kuktában való főzés a legideálisabb, a vitaminok és ásványi sók nem vesznek el. A céklát megmossuk és 30 perc alatt megfőzzük a kuktában.
A cékla főzése vízben
Sós ecetes forró vízben legalább egy órát főzzük.
A főzési idő változik a cékla nagyságával.
A cékla sütése sütőben
Ha van időnk érdemes sütőben sütni a céklát.
Megmossuk, megtöröljük és alufóliába csavarjuk, majd 180 fokos előmelegített sütőben 60 – 90 percet sütjük.