Burgundi marhapörkölt

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

Burgundi marhapörkölt recept

Könnyen elkészíthető vörösboros marhapörkölt Franciaországból.

A burgundi marhapörkölt hozzávalói

– 1 kg marhahús pl. lábszár

– 2 evőkanál liszt

– 2 db vöröshagyma

– 3 db sárgarépa

– 1 gerezd fokhagyma

– 2.5 dl vörösbor

– kakukkfű, babérlevél, só, bors

– 25 dkg gomba

– 10 dkg szalonna

– olaj

A burgundi marhapörkölt elkészítése

A marhahúst 5 centiméteres kockákra darabolom. A vöröshagymát vékonyra szeletelem, a sárgarépát karikákra darabolom.

Egy öntöttvas lábosban felmelegítek 3 evőkanál olajat és beleteszem a marhahús darabokat pár perc alatt megkapatom minden oldalát.

Hozzáadom a hagymát, répát és az összenyomott fokhagymát, enyhén megsózom, összekeverem és 5 percet főzöm közepes lángon.

Rászórom a két evőkanál lisztet, összekeverem, beleöntöm a vörösbort és vízzel pótolom, hogy ellepje a húst.

Hozzáadom a babérlevelet és a kakukkfüvet, felforralom, majd leveszem alacsony lángra, lefedem és 2- 3 órát főzöm.

Időnként megkeverem és vízzel pótolom ha szükséges.

Ez idő alatt egy serpenyőben megpirítom az apró kockákra darabolt szalonnát, leöntöm a felesleges zsírt és hozzáadom a nagyobb darabokra darabolt gombát és 5 percet pirítom, majd hozzáadom a vörösboros marhapörkölthöz.

Általában főtt krumplival tálalom, de más körettel is fogyasztható, rizs, tészta, vagy kuszkusz.

A burgundi vörösboros marhapörkölt másnap újra melegítve sokkal jobb.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW