Burgonyás zellerpüré
Vadhússal, marhahússal, hallal tökéletes köret a burgonyás zellerpüré.
A burgonyás zellerpüré recept hozzávalói
– 70 dkg zeller
– 30 dkg burgonya
– 1 citrom
– 1 kávéskanál nagyszemü tengeri só
– 6 dkg vaj
– 2 evőkanál tejföl
– só, bors
A burgonyás zellerpüré recept elkészítése
A zellert és a burgonyát meghámozom, feldarabolom, majd másfél liter hideg vízben felteszem főni. Hozzáadom a kávéskanál nagyszemű tengeri sót és egy citrom levét.
{loadposition maposition468x60}
Ha megfőtt merőkanállal kiszedem és egy mixerben összemixelem 6 dkg vaj és két leveseskanál tejföl hozzáadásával. Megsózom, megborsozom és el is készült a burgonyás zellerpüré.
Vadhússal, marhahússal, hallal tálalom köretként.