Tárkonyos borjúragu leves
Nem éppen pénztárcakímélő étel a tárkonyos borjúragu leves de érdemes néha meglepni a családot ezzel a borjúragu levessel.
Hozzávalók a tárkonyos borjúragu leveshez
– 60 dkg borjúhús
– 3 sárgarépa
– 1 vöröshagyma
– fél zellergumó
– 1-2 zeller szára
– 2 darab burgonya
– 10 dkg zöldborsó
– 1 citrom
– 2 dl tejszín
– tárkony
– só, bors
A tárkonyos borjúragu leves recept elkészítése
Egy lábosban olívaolajat és vajat melegítek, beleteszem a vékonyra szeletelt hagymát, 2-3 percet pirítom, majd hozzáadom a kis kockákra darabolt borjúhúst. A borjúhúst fehéredésig pirítom, majd hozzáadom az apróra szeletelt répát, zeller szárat, és zellergumót.
Meghintem a tárkonnyal és és felöntöm 1.5 liter vízzel. Közepes lángon egy órát főzöm, majd hozzáadom a zöldborsót és az kockákra darabolt burgonyát és még harminc percet főzöm.
A főzési idő vége előtt belefacsarom a citrom levét, majd a tejszínt 1 evőkanál liszttel összekeverve belekeverem a borjúragu levesbe.