Tárkonyos borjúragu leves

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Levesek

Nem éppen pénztárcakímélő étel a tárkonyos borjúragu leves de érdemes néha meglepni a családot ezzel a borjúragu levessel.

Hozzávalók a tárkonyos borjúragu leveshez

– 60 dkg borjúhús 

– 3 sárgarépa

– 1 vöröshagyma

– fél zellergumó

– 1-2 zeller szára

– 2 darab burgonya

– 10 dkg zöldborsó

– 1 citrom

– 2 dl tejszín

– tárkony

– só, bors

A tárkonyos borjúragu leves recept elkészítése

Egy lábosban olívaolajat és vajat melegítek, beleteszem a vékonyra szeletelt hagymát, 2-3 percet pirítom, majd hozzáadom a kis kockákra darabolt borjúhúst. A borjúhúst fehéredésig pirítom, majd hozzáadom az apróra szeletelt répát, zeller szárat, és zellergumót.

Meghintem a tárkonnyal és és felöntöm 1.5 liter vízzel. Közepes lángon egy órát főzöm, majd hozzáadom a zöldborsót és az kockákra darabolt burgonyát és még harminc percet főzöm.

A főzési idő vége előtt belefacsarom a citrom levét, majd a tejszínt 1 evőkanál liszttel összekeverve belekeverem a borjúragu levesbe.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW