Borjú marengo módra
A borjúragut sokféle módon készíthetjük, paprikásan, tejfölösen vagy éppen paradicsomosan marengo módra.
A borjú marengo recept hozzávalói
– 60 dkg borjúhús
– 2 paradicsom
– 1 vöröshagyma
– 1 mogyoróhagyma
– 10 dkg gomba
– 1 dl száraz fehérbor
– 1 evőkanál sűrített paradicsom
– vaj, olaj
– 1 evőkanál liszt
– kakukkfű
– babérlevél
– só, bors
A borjú marengo módra recept elkészítése
Egy lábosban a vajat és az olajat megmelegítem, beleteszem a vékonyra szeletelt hagymát, pár percet fonnyasztom, majd hozzáadom a négy fele vágott mogyoróhagymát és a kockákra szeletelt borjúhúst.
A borjúhúst fehéredésig sütöm, majd állandó kevergetés mellett meghintem a lisztel. Beleöntöm a fehérbort és egy pohár vizet.
Hozzáadom a meghámozott és négy fele vágott paradicsomot, majd a kevés vízzel összekevert sűrített paradicsomszószt, végül a nagyobb darabokra szeletelt gombát.
Beleteszem a kakukkfüvet és a babérlevelet, megsózom, megborsozom és kis lángon körülbelül 2 órát főzöm, ha kell vízzel pótolom.
A marengoi borjúragut általában tésztával tálalom.