Borjú marengo módra

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

borjú marengó módraA borjúragut sokféle módon készíthetjük, paprikásan, tejfölösen vagy éppen paradicsomosan marengo módra.

A borjú marengo recept hozzávalói

– 60 dkg borjúhús

– 2 paradicsom

– 1 vöröshagyma

– 1 mogyoróhagyma

– 10 dkg gomba

– 1 dl száraz fehérbor

– 1 evőkanál sűrített paradicsom

– vaj, olaj

– 1 evőkanál liszt

– kakukkfű

– babérlevél

– só, bors

A borjú marengo módra recept elkészítése

Egy lábosban a vajat és az olajat megmelegítem, beleteszem a vékonyra szeletelt hagymát, pár percet fonnyasztom, majd hozzáadom a négy fele vágott mogyoróhagymát és a kockákra szeletelt borjúhúst.

A borjúhúst fehéredésig sütöm, majd állandó kevergetés mellett meghintem a lisztel. Beleöntöm a fehérbort és egy pohár vizet.

Hozzáadom a meghámozott és négy fele vágott paradicsomot, majd a kevés vízzel összekevert sűrített paradicsomszószt, végül a nagyobb darabokra szeletelt gombát.

Beleteszem a kakukkfüvet és a babérlevelet, megsózom, megborsozom és kis lángon körülbelül 2 órát főzöm, ha kell vízzel pótolom.

A marengoi borjúragut általában tésztával tálalom. 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW