Bolognai lencse
Bolognai lencse recept
Hozzávalók: 4 személyre
– 25 dkg lencse
– 1 vöröshagyma
– 1 sárgarépa
– 25 dkg darált marhahús
– 1 dl vörösbor
– 1 dl víz
– 7 dkg sűrített paradicsom
– 5 dl paradicsomszósz
– kakukkfű
– olívaolaj
– só, bors
A bolognai lencse recept elkészítése
A meghámozott répát és hagymát lereszelem, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon megpárolom, hozzáadom a darált húst, pár percet sütöm kevergetve. Megsózom, megborsozom, hozzáadom a bort, vizet, sűrített paradicsomot, kakukkfüvet és a paradicsompürét. Megkeverem és kis tűzön 15 percet főzöm.
Ez idő alatt a lencsét 7,5 dl hideg vízen felteszem főni és kb. 20 perc alatt megfőzöm, majd leszűröm és hozzákeverem a bolognai szószhoz, és el is készült a bolognai lencse.
Lencse receptek