Béarnaise mártás

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Szószok, mártások

Béarnaise szósz, mártás recept

Sült marhahúshoz, steakhez, halakhoz érdemes egy finom béarnaise mártást készíteni.

Béarnaise mártás hozzávalói

– 2 tojás sárgája

– 1 apróra szeletelt mogyoróhagyma

– 15 dkg vaj

– 5 evőkanál fehérbor

– 3 evőkanál borecet

– 2 evőkanál vékonyra szeletelt friss tárkony

– só, bors

 A béarnaise mártás recept elkészítése

Egy serpenyőben a bort, ecetet, mogyoróhagymát, és a fele tárkonyt megsózva, megborsozva addig főzöm míg a felére sűrűsödik kb. 10 perc.

Leveszem a tűzről, várok míg egy kicsit kihűl, majd habverővel kevergetve belekeverem a tojás sárgáját. Visszateszem a tűzre kis lángon kevergetve míg habos nem lesz.. Nagyon vigyázni kell, hogy a tojás ne főjön,  majd ismét leveszem a tűzről és apránként belekeverem a vajat.

Habverővel alaposan összekeverem és belekeverem a maradék tárkonyt, és el is készült a béarnaise mártás.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW