Baszk csirkemell filé
Valójában hasonlít a mi lecsós csirkénkhez csak más alapanyagokból készül a baszk csirkemell filé.
Hozzávalók
– 60 dkg csirkemell filé
– 1 kaliforniai piros paprika
– 1 kaliforniai zöld paprika, vagy sárga
– 1 fej vöröshagyma
– 3 darab paradicsom
– 1 gerezd fokhagyma
– tyúkhúsleves alaplé
– őrölt espelette ( csípős ) paprika
– 1 evőkanál vaj
– olívaolaj
– 1 dl száraz fehérbor
– só, bors
A baszk csirkemell filé ( csípős lecsós csirkemell )recept elkészítése
A csirkemell filéket egy serpenyőben vajon pár perc alatt oldalanként megpirítom, majd félreteszem.
Egy öntöttvas edényben olívaolajon megpirítom a vékonyra szeletelt hagymát az apró kockákra szeletelt paprikával.
Rápréselem a fokhagymát, megkeverem, majd felöntöm a száraz fehérborral, elpárologtatom a levét, belekeverem az őrölt csípős paprikát.
Hozzáadom a meghámozott feldarabolt paradicsomot és a csirkemell filéket.
Ha kell felöntöm tyúkhúsleves alaplével, vagy vízzel. Megsózom, megborsozom és közepes lángon 30 percet főzöm és kész is a pikáns baszk csirkemell filé.
A csípős lecsós csirkemellet párolt rizzsel tálalom.