Baszk csirkemell filé

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

Valójában hasonlít a mi lecsós csirkénkhez csak más alapanyagokból készül a baszk csirkemell filé.

Hozzávalók

– 60 dkg csirkemell filé

– 1 kaliforniai piros paprika

– 1 kaliforniai zöld paprika, vagy sárga

– 1 fej vöröshagyma

– 3 darab paradicsom

– 1 gerezd fokhagyma

– tyúkhúsleves alaplé

– őrölt espelette ( csípős ) paprika

– 1 evőkanál vaj

– olívaolaj

– 1 dl száraz fehérbor 

– só, bors

A baszk csirkemell filé ( csípős lecsós csirkemell )recept elkészítése

A csirkemell filéket egy serpenyőben vajon pár perc alatt oldalanként megpirítom, majd félreteszem.

Egy öntöttvas edényben olívaolajon megpirítom a vékonyra szeletelt hagymát az apró kockákra szeletelt paprikával.

Rápréselem a fokhagymát, megkeverem, majd felöntöm a száraz fehérborral, elpárologtatom a levét, belekeverem az őrölt csípős paprikát.

Hozzáadom a meghámozott feldarabolt paradicsomot és a csirkemell filéket.

Ha kell felöntöm tyúkhúsleves alaplével, vagy vízzel. Megsózom, megborsozom és közepes lángon 30 percet főzöm és kész is a pikáns baszk csirkemell filé.

A csípős lecsós csirkemellet párolt rizzsel tálalom.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW