Baszk csirke

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

Baszk csirke ragu recept

Egy nem túl bonyolított Poulet basquaise azaz baszk csirke recept, ami a zöldségek levében, ideális hőfokon főtt csirke ragu, mindenféle víz és ipari ízesítők, színesítők nélkül készült.

Baszk csirke ragu hozzávalói

– 1 tanyasi csirke

– 3 nagy fej vöröshagyma

– 2 kaliforniai paprika ( zöld, piros )

– 50 dkg paradicsom

– 2 gerezd fokhagyma

– 2 babérlevél

– 4 szál kakukkfű

– fél deci száraz fehérbor

– 2 evőkanál olívaolaj

– só, bors

A baszk csirke elkészítése

A csirkét feldarabolom majd egy öntöttvas edényben kevés olívaolajon pár perc alatt megpirítom minden oldalát, majd félreteszem.

Az edényben a  vékonyra szeletelt vöröshagymát, a vékony lamellákra szeletelt paprikát, erős paprikát, fokhagymát megfonnyasztom, hozzáadom a babérlevelet és a kakukkfüvet. Meglocsolom fél deci száraz fehérborral és nagy lángon elpárologtatom a levét.

Hozzáadom a meghámozott és kockákra darabolt paradicsomot, megsózom, megborsozom, majd ráhelyezem a csirke darabokat és 45 perc alatt lefedve kis lángon megfőzöm.

Ha túl sok levet engedne akkor a főzési idő befejezése előtt a fedőt leveszem.

A baszk csirkét hagyományosan rizzsel vagy tésztával tálalják, én kuszkusszal készítettem.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW