Az eredeti vichyssoise

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek, Levesek

Az eredeti vichyssoise krémleves recept

A créme Vichyssoise ( ejtsd: visiszoáz ) Franciaországból Vichy városából származik, valójában egy krumplis, póréhagymás hideg krémleves. A vichyssoise-nak rengeteg változata létezik, de ez a recept az amit a tradicionális francia konyhában annak idején készítettek.

A Vichyssoise krémleves hozzávalói

– 5 darab burgonya

– 2 póréhagyma fehér része

– 1.5 liter tej

– 5 dkg vaj

– 2 dl tejföl

– tengeri só

– bors

A Vichyssoise krémleves elkészítése

A póréhagymákat megmosom, hosszában felvágom és feldarabolom.

A burgonyát meghámozom, megmosom és feldarabolom négy részre.

Egy lábosba megolvasztom a vajat, majd hozzáadom a póréhagymát, két perc után a burgonyát.

Összekeverem és felöntöm a tejjel.

Megsózom, felforralom, majd kis tűzön főzöm 35 percet.

Leveszem a tűzről, összemixelem, hozzáadom a tejfölt, megsózom, megborsozom, alaposan összekeverem.

Hűtőbe teszem, a vichyssoise krémlevest hidegen tálalom, vékonyra szeletelt metélőhagymával díszítem.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám