Avokádós tatárbifsztek
Avokádós tatárbifsztek recept
A tatárbifsztek elkészítése nem túl bonyolult, legfontosabb a jó minőségű marhahús, és néhány alap fűszer ízlés szerinti adagolása. Az alábbi recept egy kicsit más a hagyományos tatárbifsztektől ebbe finom apró kockákra darabolt avokádót is kevertünk.
Az avokádós tatárbifsztek hozzávalói
– 20 dkg darált marhahús ( bélszín )
– 1 avokádó
– 1 kisebb fej lila hagyma, vagy mogyoróhagyma
– parmezán sajt
– 1 evőkanál dijoni mustár
– olívaolaj
– tabasco
– só, bors
Az avokádós tatárbifsztek elkészítése
Az avokádót ketté vágom, kiveszem a magját, majd a húsát és nagyon apró kockákra szeletelem.
A hagymát is nagyon apróra szeletelem, darabolom.
Egy saláta tálba helyezem a bélszínt, az avokádó darabokat, hagymát, a vékonyra reszelt parmezánt, megfűszerezem és meglocsolom egy kis olívaolajjal és az egészet óvatosan összekeverem.
Sült római salátával tálalom.