Almatorta másképp
A hagyományos almatortától egy kicsit eltérő, igen omlós ízletes almatorta recept.
Hozzávalók
– 50 dkg alma
– 5 dkg vaj
– 21 dkg cukor
– 24 dkg liszt
– 1 zacskó élesztő
– 3 tojás
– 1.5 dl szőlőmagolaj
– 1.5 dl cíder
Almatorta recept elkészítése másképp
Az almákat meghámozom, kimagozom és nyolc darabra vágom.
Egy serpenyőben megolvasztom a vajat és belehelyezem az alma darabokat, meghintem 3 dkg cukorral, megpirítom, majd félreteszem.
Egy tálban összekeverem a lisztet, 18 dkg cukrot és az élesztőt.
Belekeverem a tojásokat, majd apránként hozzákeverem a szőlőmagolajat és a cidert.
A tortaformát kivajazom, meghintem liszttel és beleöntöm a tészta keveréket.
A tetejére helyezem az alma darabokat és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem.
45 perc elteltével el is készült az almatorta.