Almás fahéjas quinoa torta cukorbetegeknek
Gyorsan elkészíthető gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú quinoa torta almával.
10 dkg almás quinoa tortában 14.5 gramm szénhidrát van
Az almás fahéjas quinoa torta recept hozzávalói
– 12 dkg quinoa
– 20 dkg reszelt alma
– 6 dkg cukornak megfelelő stevia vagy valami más édsitőszer
– 2 tojás
– 1 kávéskanál őrölt fahéj
Az almás fahéjas quinoa torta recept elkészítése
A quinoát leöblítem, majd kétszeres mennyiségű vízben felteszem főni 15 percet, majd a tűzről levéve fedővel letakarva még 10 percet duzzasztom.
Egy tálban felverem a tojásokat a steviával, belekeverem az őrölt fahéjat, a reszelt almát majd a quinoát. Alaposan összekeverem, majd egy kivajazott sütőbe illő tálba öntöm az almás fahéjas quinoa masszát.
210 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütöm, majd megvárom míg kihűl és kiveszem a tálból és kész is az almás fahéjas quinoa torta. Akár cukorbetegek is fogyaszthatják.