Almás diós endívia saláta
Az endívia vagy cikória igen egészséges étel, rengeteg módon készíthetjük, sütve, főzve vagy akár nyersen salátának. Sok vitamint és ásványi sót tartalmaz, magas a rost tartalma, viszont kalória szegény. Az endíviát dióval és almával párosítva igen finom egészséges fogyókúrás salátát készíthetünk.
Az almás diós endívia saláta recept hozzávalói
– 3 endívia
– 1 alma
– 10 szem dió
– 3 evőkanál olívaolaj
– 1 evőkanál dióolaj
– 1 evőkanál balzsamecet
– fél citrom leve
– 1 mogyoróhagyma
– só, bors
Az almás diós endívia saláta recept elkészítése
Az endíviákat leveleire bontom, majd csíkokra szeletelem.
Az almát meghámozom és kockákra szeletelem.
Egy salátatálban a balzsamecetet összekeverem az olívaolajjal, dióolajjal, megsózom, megborsozom, majd belekeverem a mogyoróhagymát.
Hozzáadom az endívia leveleket és az alma kockákat, rámorzsolom a diót és ráfacsarom a fél citrom levét.
Alaposan összekeverem és kész is az almás diós endívia saláta.