Aioli mártás

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Szószok, mártások

Tipikus mediterrán mártás az aioli, általában halételekhez készítik. Az eredeti aioli Franciaországból Provence-ból származik, csak fokhagyma ( ail ) és olívaolajból ( oli ) készül. Innen ered a neve aioli. Manapság már tesznek bele tojás sárgáját, vagy citrom levet és néha még mustárt is, mivel így könnyebb egy sűrű mártást készíteni.

Az eredeti aioli mártás hozzávalói

– 4 gerezd fokhagyma

– 1.5 dl olívaolaj

– só

Az eredeti aioli mártás elkészítése

A fokhagymát egy mozsárban összetöröm, majd apránként belekeverem az olívaolajat.

Megsózom és addig keverem míg egy homogén sűrű aioli mártás lesz az eredmény.

Majonézes aioli mártás

Hozzávalók

– 4 gerezd fokhagyma

– 2 tojás sárgája

– 2 dl olívaolaj

– 1 kávéskanál dijoni mustár

– só, bors

A majonézes aioli mártás elkészítése

A préselt fokhagymát összekeverem a tojás sárgájával és a mustárral, megsózom, megborsozom és habverővel kevergetve apránként belekeverem az olívaolajat. Addig keverem míg egy sűrű majonézt kapok.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW