Accras szárított tőkehalból – Halpuffancs

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek, Nemzetek konyhája

halpuffancsFranciaországban és Portugáliában igen népszerű a szárított tőkehalból készített accras, vagy halpuffancs. Ha nem tudunk beszerezni szárított tőkehalat, akkor készíthetjük, fagyasztottból is. Általában aperitif ételként fogyasztjuk.

A szárított tőkehalból készült halpuffancs recept hozzávalói 

– 25 dkg szárított tőkehal

– 2 mogyoróhagyma

– pár szál petrezselyem

– 5 szál metélőhagyma

– 2 tojás

– 15 dkg liszt

– 1 dl tej

– csípős őrölt paprika

– fél kávéskanál élesztő

tőkehalA szárított tőkehalból készült halpuffancs recept elkészítése

A szárított tőkehalat előző este hideg vízbe beáztatom, többször kicserélve a vizet sótalanítom.

Másnap a tőkehalat forró vízben 20 percet főzöm, majd kiszedem egy tányérra és mikor langyos a bőrét lehúzom és az esetleges szálkákat kiszedem, majd a halhúsát összemorzsolom.

Egy tálba öntöm a lisztet, hozzáadom a csípős őrölt paprikát és az élesztőt, és a tejet, összekeverem.

Egyesével belekeverem a tojásokat míg egy homogén tésztát kapok, végül belekeverem a finomra szeletelt mogyoróhagymát, petrezselymet és metélőhagymát.

Letakarom és félre teszem pihenni egy órát.

Hozzákeverem a tőkehal morzsákat, olajat melegítek és két kanál segítségével kis gombócokat formálva beleszaggatom az olajba és aranysárgára sütöm.

Lecsepegtettem és papírtörlőre teszem.

Kiváló aperitif étel.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW