Accras szárított tőkehalból – Halpuffancs

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek, Nemzetek konyhája

halpuffancsFranciaországban és Portugáliában igen népszerű a szárított tőkehalból készített accras, vagy halpuffancs. Ha nem tudunk beszerezni szárított tőkehalat, akkor készíthetjük, fagyasztottból is. Általában aperitif ételként fogyasztjuk.

A szárított tőkehalból készült halpuffancs recept hozzávalói 

– 25 dkg szárított tőkehal

– 2 mogyoróhagyma

– pár szál petrezselyem

– 5 szál metélőhagyma

– 2 tojás

– 15 dkg liszt

– 1 dl tej

– csípős őrölt paprika

– fél kávéskanál élesztő

tőkehalA szárított tőkehalból készült halpuffancs recept elkészítése

A szárított tőkehalat előző este hideg vízbe beáztatom, többször kicserélve a vizet sótalanítom.

Másnap a tőkehalat forró vízben 20 percet főzöm, majd kiszedem egy tányérra és mikor langyos a bőrét lehúzom és az esetleges szálkákat kiszedem, majd a halhúsát összemorzsolom.

Egy tálba öntöm a lisztet, hozzáadom a csípős őrölt paprikát és az élesztőt, és a tejet, összekeverem.

Egyesével belekeverem a tojásokat míg egy homogén tésztát kapok, végül belekeverem a finomra szeletelt mogyoróhagymát, petrezselymet és metélőhagymát.

Letakarom és félre teszem pihenni egy órát.

Hozzákeverem a tőkehal morzsákat, olajat melegítek és két kanál segítségével kis gombócokat formálva beleszaggatom az olajba és aranysárgára sütöm.

Lecsepegtettem és papírtörlőre teszem.

Kiváló aperitif étel.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW