A tökéletes sült csirke

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

A tökéletes sült csirke recept házilag

grillTökéletes sült csirkét otthon is tudunk sütni a sütőnkben, az már természetes, hogy csak is biztos forrásból beszerzett tanyasi csirke a megfelelő. Több híres nagy szakács receptje megtalálható a netten, de talán a legjobb Joel Robuchon francia szakács sült csirke sütési módszere. Ennek a technológiának a lényege az , hogy a tálat és  csirkét alaposan vajjal bekenjük, bedörzsöljük kívül, belül. egy 1.5 kg-os csirkéhez 10 dkg vajat használunk fel.

A tökéletes sült csirke Joel Robuchon recept szerint

1. Egy nem túl nagy sütőbe illő tálat és a csirkét alaposan bedörzsöljük a vajjal,  nem margarinnal. 10 dkg vaj másfél kiló csirkéhez, megsózzuk, megborsozzuk.

2. Először is a csirkét a combjára fektetve belehelyezem a tálba és beteszem a sütőbe 210 fokon 25 percre.

3. Megfordítjuk szúrás nélkül a másik combjára fektetve, meglocsoljuk fél pohár vízzel és 25 percet sütjük.

4. A csirkét a hátára fordítjuk és 10 percet sütjük, majd a hasára fektetve 5 percet.

5. Kivesszük a sütőből és 20 percet pihentetjük, úgy hogy a csirke melle lefele a lábai felfele álljanak, így a hús nedvek a csirke mellébe szivárognak.

Ennek a csirke sütési módszernek az előnye, hogy a csirke combjai rendesen megsültek és a melle húsa nem száradt ki szaftos maradt.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW