A tökéletes posírozott tojás

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Tojás

A tökéletes posírozott vagy buggyantott tojás

Minden mende-mondával ellentétben a tökéletes buggyantott tojás elkészítése nagyon egyszerű, a titok lényege, hogy a tojás nagyon jó minőségű és friss lehetőleg nagy legyen, és a víz megfelelő hőmérsékletű.

A posírozott tojás hozzávalói

– tojás

– ecet

– só

A posírozott tojás elkészítése

Egy lábosba öntöm  a vizet, fehér ecetet és a sót, majd felforralom.

Ez idő alatt a tojásokat feltöröm és egyesével egy csészébe helyezem.

Mikor a víz felforrt, lecsökkentem a hőmérsékletet, hogy gyöngyöző legyen a víz.

A csésze tojást olyan közel teszem a gyöngyöző vízhez ahogy csak tudom, majd óvatosan belecsúsztatom a tojást, elösször a fehérjét, majd a közepére a sárgáját. Fontos, hogy a tojás fehérje ne nagyon terüljön szét, ezért szükséges, hogy a tojás extra friss legyen. A tojás fehérje természetes módon befedi a sárgáját. Két leveses kanál segítségével összeforrasztjuk a fehérjét, majd egy merőkanál segítségével kivesszük a posírozott tojást és rögtön hideg vízbe tesszük így megállítva a további főzést.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW