A tökéletes krumplipüré

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Köretek

Krumplipürét mindenki másképp csinálja, de ha egy két alapvető szabályt nem tartunk be akkor igen csak ellehet rontani. Fontos a jó pürének való burgonya kiválasztása, lehetőleg lisztes burgonyából készítsük. Soha ne használjunk robotgépet a krumplipüré készítésénél. A tejet langyosan keverjük bele és aránylag elég sok vaj kell a tökéletes krumplipüré elkészítéséhez.

Hagyományos krumplipüré recept elkészítése

Hozzávalók

– 6 darab közepes burgonya

– 1.25 dl tej

– vaj

 só, bors

A krumplikat folyó víz alatt megmosom, meghámozom, nagyobb darabokra feldarabolom.

Egy lábosban hideg vízben felteszem a burgonyát, felforralom, lefedem és kis lángon 15 perc alatt megfőzöm.

Leszűröm, a lábost visszateszem a lekapcsolt tűzhelyre beleöntöm a leszűrt burgonyát és pár percet hagyom, hogy a maradék víz is elpárologjon.

Krumplinyomóval összenyomkodom a burgonyát és hozzákeverem a felmelegített tejet és ízlés szerinti vajat.

Megsózom, megborsozom és kész is van a hagyományos krumplipüré.

Krumplipüré másképp

– 50 dkg burgonya

– 12.5 dkg vaj

– 1.25 dl tej

– só

A burgonyát héjában megfőzöm, még melegen meghámozom és krumplipasszírozón keresztül direkt egy lábosba passzírozom.

Alacsony tűzön fakanállal kevergetve lassan apránként belekeverem a vajat, majd a felmelegített tejet is apránként folyamatosan kevergetve belekeverem. Megsózom és addig kevergetem míg a megfelelő állagú krumplipüré elkészül. 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW